Huawei groeit flink, maar Amerika wil mogelijk verbod

27 december 2018 1 Minuut 0 Reacties
huawei-mate-20-foto-2

Huawei heeft 21 procent meer smartphones verscheept in 2018, maar Amerika wil een verbod op telecomapparatuur van Huawei vanaf januari 2019. De Amerikanen zijn bang dat Huawei spioneert voor de Chinese overheid.

Huawei blijft maar groeien. In 2018 heeft het Chinese bedrijf maar liefst 21 procent meer smartphones verkocht dan het jaar ervoor. De groei is knap te noemen, want in de Verenigde Staten heeft het bedrijf nauwelijks een toestel verkocht, doordat de Amerikanen het bedrijf ervan beschuldigen banden te hebben met de Chinese overheid en mogelijk spioneren. Vandaag nog werd bekend dat president Trump mogelijk een algeheel verbod op telecomapparatuur van de Chinese bedrijven wil bewerkstelligen vanaf januari 2019.

In Azië en Europa is Huawei echter zeer populair. Het bedrijf is wereldwijd Apple op de ranglijst voorbij gegaan en is nu de tweede grootste smartphonefabrikant na Samsung. Het Chinese bedrijf heeft in 2018 wereldwijd 200 miljoen smartphones verscheept. In 2017 waren dit er nog 153 miljoen. Het bedrijf produceert echter niet alleen smartphones en tablets, maar is ook actief in het beheren en onderhouden van netwerken.

Trump: Werk niet samen met Chinese telecombedrijven

Netwerkbedrijven maken vaak gebruik van apparatuur van Huawei. In Nederland werkt T-Mobile samen met Huawei, waarbij het Chinese bedrijf verantwoordelijk is voor het beheer en onderhoud van het netwerk van T-Mobile in Nederland. Het bedrijf is wereldwijd ook druk bezig met de eerste stappen voor het 5g-netwerk. President Trump wil Amerikaanse bedrijven er echter van weerhouden samen te werken met Chinese bedrijven vanwege mogelijke spionage in opdracht van de Chinese overheid. De Amerikanen willen ook andere landen waarschuwen om niet samen te werken met Huawei, ZTE en andere Chinese bedrijven.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)