‘HTC werkt aan drie tablets, waaronder nieuwe Nexus-tablet’

21 juli 2014 1 Minuut 0 Reacties
HTC-Flyer

Volgens Evan Blass, de man achter EVLeaks, heeft HTC naast een high-end Google Nexus-tablet nog twee tablets in ontwikkeling.

Op het gebied van tablets heeft HTC nog niet echt een indruk kunnen maken. De Taiwanese fabrikant was één van de eersten met een tablet, in de vorm van de HTC Flyer, maar dit model is nooit een groot succes geworden. Na twee jaar gefocust te hebben op smartphones lijkt HTC het opnieuw te proberen en deze keer zelfs met drie tablets.

Dat HTC werkt aan een Nexus-tablet lijkt zo goed als vast te staan. De afgelopen maanden zijn al tientallen lekken en geruchten verschenen waarin er gesproken werd over een Nexus 8 of Nexus 9 van de Taiwanese fabrikant. De tablet moet hét high-end model voor dit jaar worden en is in samenwerking met Google ontwikkeld.

Als we alle geruchten mogen geloven dan is de Nexus 8 of 9 van HTC uitgerust met een hoge resolutie 8.9-inch display, een Nvidia Tegra K1-processor, 3GB aan werkgeheugen, 16GB of 32GB aan opslaggeheugen, een premium behuizing en Android L als besturingssysteem.

Maar, mogelijk werkt HTC niet alleen met Google aan een tablet. Volgens Evan Blass, de man achter EVLeaks, heeft de Taiwanese fabrikant nog twee tablets in ontwikkeling. Details zijn er nog niet maar het zou gaan om tablets met modelnummer T7 en T12. Mogelijk hebben we hier te maken met een 7-inch en een 10-inch tablet.

HTC heeft zich twee jaar afzijdig gehouden van de tabletmarkt maar liet wel meer dan eens doorschemeren de markt altijd in de gaten te houden en een nieuwe tablet te lanceren zodra de tijd daar rijp voor is. De nieuwe tablet zou zich dan wel duidelijk moeten kunnen onderscheiden van de concurrentie.

Reacties (0)