‘HTC verantwoordelijk voor nieuwe Nexus-tablet; de Nexus 8’

10 mei 2014 1 Minuut 0 Reacties
Nexus-7-2013-retina

HTC gaat de Nexus 8 voor Google produceren. Dit zou blijken uit een regel code van een AOSP changelog die website Phandroid in handen kreeg.

Er gaan al langer geruchten over de opvolger van de Nexus 7, maar dit is tot nu toe de meest duidelijk aanwijzing.

Nexus 8

In het changelog wordt in regel 239 gesproken van ‘device/htc/flounder’. Gisteren berichtten we al over de term ‘Flounder’. Dit is het Engelse woord voor bot. Google gebruikte in het verleden vaker namen van vissoorten voor hun Nexus-tablets. Nieuw is echter dat die codenaam nu ook verbonden wordt aan HTC.

Het blijft helaas wel gissen naar de specificaties van de nieuwe Nexus-tablet. Het toestel krijgt vermoedelijk een 7- of 8-inch scherm. Voor de processor zou de keuze gevallen zijn op Intel. Het zou gaan om een nieuw 64bits Atom-type met de codenaam Moorefield.

Het zou voor HTC de eerste keer zijn dat ze een Nexus-tablet voor Google mogen produceren. De vorige twee modellen werden door Asus gemaakt. Wel was het Taiwanese bedrijf verantwoordelijk voor de eerste Nexus-smartphone, de Nexus One.

Android TV

In hetzelfde changelog-document werden nog meer interessante regels gevonden. Zo vond Phandroid nog een codenaam; Molly. Dit is opnieuw een vissoort, alleen zou het hierbij gaan om Google’s referentieapparaat voor Android TV.

In dezelfde regel werden namelijk verwijzingen gevonden naar een set-top box, een drm-oplossing, ethernet en BeMote. Dit laatste kan een speciale afstandsbediening zijn voor de bediening van het systeem. Verder kwam Nvidia erin voor, die wellicht met hun Tegra-processor voor de rekenkracht zorgen.

Android TV is waarschijnlijk de opvolger van Google TV. Het systeem kan vermoedelijk op een televisie aangesloten worden voor het kijken van interactieve televisie, het gebruiken van apps en het surfen op internet.

Google I/O

De opvolger van de Nexus 7 en Android TV worden vermoedelijk tijdens Google I/O gepresenteerd. Dit jaarlijkse Google-evenement vindt plaats op 25 en 26 juni in San Francisco.

Reacties (0)