HP Slate 6 VoiceTab Plus duikt op in benchmark

26 augustus 2014 1 Minuut 0 Reacties
HP-Slate-7-VoiceTab-Ultra

In de database van GFXBench is de HP Slate 6 VoiceTab Plus opgedoken, een 5.9-inch phablet met Snapdragon-chip en Android 4.4 KitKat.

HP liet onlangs tijdens een perspresentatie in Nederland weten zich de komende maanden te willen gaan richten op tablets en phablets met 4G-verbinding voor mobiel internet. De verwachting is dan ook dat we onder meer tijdens IFA 2014 en CES 2015 verschillende nieuwe mobiele apparaten van de Amerikaanse fabrikant gaan zien. De nog onaangekondigde HP Slate 6 VoiceTab Plus is mogelijk één van deze nieuwe modellen.

Begin dit jaar bracht HP twee toestellen in de VoiceTab-serie op de markt; de Slate 6 VoiceTab en de Slate 7 VoiceTab. Hoewel beide apparaten in Nederland gekocht kunnen worden richt HP zich vooral op opkomende markten. Vorige maand maakte HP al bekend dat er een opvolger aan staat te komen in de vorm van de Slate 7 VoiceTab Ultra. Dit model moet eind deze maand in de Nederlandse winkels verschijnen voor een prijs van 399 euro.

Dat is echter niet het enige nieuwe model in de VoiceTab-serie, als we tenminste nieuwe benchmarks mogen geloven. In de database van GFXBench is namelijk de Slate 6 VoiceTab Plus opgedoken. Dit model is voorzien van een 5.9-inch display met een resolutie van 1.280 bij 720 pixels, net zoals zijn voorganger. Onder de motorkap zien we echter een Qualcomm Snapdragon 400-processor met een kloksnelheid van 1.19GHz terug, vergezeld door een Adreno 305-processor voor grafische prestaties.

Advertentie

Verder zou de tablet, of eigenlijk phablet, beschikken over 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, een 8 megapixel camera aan de achterzijde en een 1.8 megapixel webcam aan de voorzijde. De tablet beschikt over WiFi en Bluetooth voor draadloze communicatie, en kan net als zijn voorgangers als smartphone gebruikt worden Het geheel draait op Android 4.4 KitKat. Vooralsnog is niet duidelijk wanneer HP de Slate 6 VoiceTab Plus precies aankondigt en wat ervoor betaald moet worden.

Reacties (0)