HP kondigt HP Pro Tablet 608 voor zakelijke markt officieel aan

19 juni 2015 1 Minuut 8 Reacties
hp-pro-tablet-608-feature

HP heeft officieel de HP Pro Tablet 608 aangekondigd, een tablet die bedoeld is voor de zakelijke markt, met een scherm van acht inch. Wanneer de tablet uitkomt, draait hij nog op Windows 8.1, maar krijgt in augustus de upgrade naar Windows 10.

HP Pro Tablet 608 krijgt in september Windows 10

HP kondigt vandaag zijn eerste Windows 10 commercial tablet aan, die prima gebruikt kan worden in bijvoorbeeld de retail. De tablet heeft een hoge resolutie scherm van acht inch (twintig centimeter diagonaal), speakers waarmee je zonder ruis videoconferenties kunt houden en een hoop beveiligingsmogelijkheden, gebouwd op het nieuwe OS. Met slechts 8,35 mm dikte en een gewicht van 0.45 kg is de tablet dun en licht, waardoor hij dus gemakkelijk in de koffer of een reistas past en zakelijke gebruikers onderweg kunnen werken.

De resolutie van het scherm is 2048 bij 1536 pixels en heeft een beeldverhouding van 4:3, waardoor je lezen van documenten ook beter aanvoelt dan op een scherm met een 16:9-beeldverhouding (dat weer beter geschikt is als entertainmentformaat). De Pro Tablet 608 biedt een complete Windows Professional-ervaring met een batterijduur tot acht uur, het display is voorzien van Corning Gorilla Glass 4 en de behuizing beschikt over een versterkt metalen chassis. Daarnaast beschikt de Pro Tablet 608 over zowel WiFi- als 3G- en 4G-verbindingen, voor snel mobiel internet.

Verder beschikt de tablet over dubbele stereo speakers aan de voorkant, twee microfoons, DTS Studio Sound en ruisonderdrukkende software. Ook heeft hij een acht megapixel-camera aan de achterkant en een twee megapixel-camera aan de voorkant, evenals een quadcore Intel Core Atom Z8500-processor, maximaal 4GB werkgeheugen, maximaal 128 GB intern geheugen (met microSD-kaartlezer), WiFi ac/b/g/n en bluetooth met NFC. Ook heeft de tablet de usb-c-poort.

De Pro Tablet 608 is vanaf juli verkrijgbaar voor een verwachte verkoopprijs vanaf 449 euro en draait op Windows 8.1, maar krijgt Windows 10 in augustus. Welke specificaties je exact krijgt voor 449 is helaas nog niet bekendgemaakt. Mogelijk is dit het instapmodel met minder opslaggeheugen en werkgeheugen.

Reacties (8)