Sinds redesign is het aantal browser-gedreven downloads binnen App Store gestegen

14 mei 2018 1 Minuut 0 Reacties
App-Store-ios11

De App Store van Apple is in iOS 11 flink op de schop genomen. De plek waar ontwikkelaars hun mobiele apps kwijt kunnen en gebruikers die kunnen vinden en installeren werd ineens een stuk beter te doorzoeken. Die vindbaarheid heeft ervoor gezorgd dat er veel meer nieuwe apps gedownload worden.

Meer downloads in de App Store

De firma Sensor Tower, die de App Store analyseert, stelt dat het gemiddelde aantal downloads van apps gegroeid is sinds het nieuwe ontwerp onthuld werd. Vooral het aantal browser-gedreven downloads groeit flink. Voor iOS 11 uitkwam, bestond tien procent van het aantal downloads van apps uit de browser-gedreven variant. Sinds de nieuwe update, is dat aantal gegroeid naar vijftien procent.

Vooral games worden gedownload vanuit de browser, waar ‘gewone’ apps juist meer binnen de Store gevonden en gedownload worden. De voornaamste manier om een nieuwe app te vinden, blijft echter nog altijd het zoeken daarnaar. Gebruikers surfen simpelweg naar de App Store, om daar bijvoorbeeld op de naam van een app te zoeken.

Dankzij de verbeteringen is het aantal downloads van apps binnen Apple’s mobiele ecosysteem dus flink gegroeid. Waarmee de firma gekregen heeft wat het wilde. Onder meer de keuzes van de Apple-redactie helpen daar volgens het onderzoek enorm bij.

Reacties (0)