Hands-on video Huawei MediaPad 10 Link (MWC 2013)

25 februari 2013 1 Minuut 0 Reacties
Huawei-MediaPad-10-Link

Ook Huawei is aanwezig tijdens MWC 2013 en heeft een aantal phablets en tablets meegenomen. Een van de nieuwe modellen is de MediaPad 10 Link; een 10.1 inch tablet met Android 4.0 Ice Cream Sandwich en een quadcore processor.

Huawei heeft de afgelopen maanden twee tablets in Europa geïntroduceerd. De 7 inch MediaPad 7 Lite budget tablet en de 10.1 inch MediaPad 10 FHD tablet met Full HD display. Tussen deze modellen in komt nu de MediaPad 10 Link.

Huawei MediaPad 10 Link

De Huawei MediaPad 10 Link is een tablet die zichzelf kijkend naar de specificaties niet kan onderscheiden van de concurrentie. Zo beschikt de tablet over een 10.1 inch IPS LCD display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een quadcore processor van Huawei zelf, 1GB aan werkgeheugen, minimaal 8GB aan opslaggeheugen, een microSD card reader, een microUSB poort, twee camera’s, wifi, Bluetooth en een optionele 3G/4G module. Het grootste minpunt is echter de software. De MediaPad 10 Link draait namelijk op Android 4.0 Ice Cream Sandwich, een al wat verouderde versie van Android.

Hands-on video

De MediaPad 10 Link voelt wat goedkoper aan dan zijn duurdere broer maar beschikt over een vergelijkbaar design. De tablet moet het stellen met een oudere versie van Android maar weet door de toevoeging van een quadcore processor redelijk goed te presteren. Bladeren binnen Android gaat soepel, apps starten snel op en ook browsen verloopt zonder problemen. Het display valt wat tegen met een doffe weergave en een ietwat lage helderheid.

Advertentie

Prijs en beschikbaarheid

De mensen bij Huawei waren er nog niet helemaal uit maar de tablet zou in het tweede kwartaal van dit jaar op de markt moeten verschijnen voor een prijs die tussen de 300 en 350 euro ligt. Ook op dat gebied springt de MediaPad 10 Link helaas niet boven de concurrenten uit.

Reacties (0)