Hands-on video Fujitsu Stylistic Q572 Windows 8 tablet (MWC 2013)

26 februari 2013 2 Minuten 0 Reacties
Fujitsu-Stylistic-Q572

Fujitsu lanceert naast de 10.1 inch Stylistic M702 Android tablet ook een stand-alone tablet met Windows 8 software. De tablet heeft de naam Stylistic Q572 meegekregen, is een van de eerste tablets die beschikt over een AMD processor en is voornamelijk gericht op de zakelijke gebruiker.

Fujitsu Stylistic Q572

De Fujitsu Stylistic Q572 is een 10.1 inch tablet met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels. Het apparaat is uitgerust met de AMD Z-60 Hondo chip die voor energiezuinige maar krachtige prestaties zou moeten zorgen. Verder beschikt de tablet over 4GB aan werkgeheugen, minimaal 64GB aan opslaggeheugen, wifi, Bluetooth, optioneel 4G/3G, HDMI en USB poorten, een vingerafdrukscanner, een verwisselbare batterij en een volwaardige smartcard reader.

Ook wordt de tablet geleverd met een active digitizer stylus die helaas niet in de behuizing weggestopt kan worden. Door al die die features is de Stylistic Q572 met een profiel van 13.9 millimeter geen dunne tablet en met een gewicht van 732 gram ook geen licht model.

Hands-on video

Onze eerste indruk van de Fujitsu Stylistic Q572 was vrij positief. De resolutie van het 10.1 inch display is niet indrukwekkend hoog maar voldoet prima voor de meeste werkzaamheden. Ook geeft het scherm kleuren natuurlijk weer maar lijkt het contrast wat verminderd te worden door het matte filter dat over het display ligt. Wat betreft de aansluitingen is de Q572 ideaal voor de zakelijke gebruiker, met alles wat je nodig hebt en zelfs de mogelijkheid om de batterij de verwisselen.

Advertentie

De tablet beschikt over een AMD processor maar het verschil met Intel varianten is niet direct merkbaar. Volgens Fujitsu moet dit vooral merkbaar zijn door de langere batterijduur. Bladerend door de Windows 8 interface merkten we dat de processor weinig moeite had met multitasking, het openen van meerdere apps en het swipen door de interface. Wat betreft het design is de tablet niet een van de dunste, maar daar staat wel tegenover dat je volwaardige USB en HDMI poorten hebt.

Prijs en beschikbaarheid

De Fujitsu Stylistic Q572 moet binnenkort in Nederland verschijnen. Volgens een woordvoerder van de fabrikant is de tablet te koop vanaf 699 euro maar kijkend naar de prijzen die Nederlandse winkels reeds online hebben staan moeten we eerder denken aan een prijs richting rond de 1.100 euro. Dit is dan voor 128GB variant.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)