Hands-on review: Samsung ATIV Tab Windows RT tablet

30 augustus 2012 2 Minuten 0 Reacties
Samsung-ATIV-Tab

Eind oktober is het zover; de eerste Windows 8 tablets zullen dan op de markt verschijnen. Er zijn de laatste weken al heel wat modellen voorbij gekomen maar IFA 2012 is het moment dat nagenoeg alle fabrikanten hun nieuwste Windows 8 producten tonen. Ook Samsung is van de partij en heeft de ATIV Tab met Windows RT als besturingssysteem getoond.

Samsung ATIV Tab – specificaties

De ATIV Tab heeft een aparte naam en wellicht is de uitleg van deze naam nog aparter. Volgens Samsung is het namelijk het woord ‘VITA’, dat leven betekent in het Latijns, maar dan omgedraaid. Afgezien van dat is de ATIV Tab helemaal niet zo apart. Het principe van een tablet met een keyboard dock kennen we in de tabletmarkt immers al een tijdje. Iets dat niet apart maar voor de meesten wel nieuw is, is Windows RT. Deze versie van Windows 8 is geoptimaliseerd voor apparaten met een ARM processor en is een wat uitgeklede versie van Windows 8 voor apparaten met een x86 (Intel of AMD) processor.

De Samsung ATIV Tab is een 10.1 inch tablet met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels. Verder beschikt het apparaat onder meer over een dual-core Qualcomm Snapdragon APQ8060A processor met een kloksnelheid van 1.5GHz, 2GB RAM geheugen, tot 64GB aan opslaggeheugen, twee camera’s, Wifi, Bluetooth, HDMI en USB. Wat betreft de software wordt Microsoft’s Office 2013 Home and Student Edition gratis meegeleverd.

Samsung ATIV Tab – hands-on video

The Verge heeft De Samsung ATIV Tab al even in de handen mogen houden en was voornamelijk onder de indruk van het heldere, scherpe en contrastrijke display. Zoals we van Samsung kennen is de behuizing compleet gemaakt van plastic, maar dit is niet perse een negatief punt. Samsung heeft in ieder geval haar best gedaan de tablet zo licht en slank mogelijk te houden, iets dat de mobiliteit zeker ten goede komt.

Samsung ATIV Tab – prijs en beschikbaarheid

De Samsung ATIV Tab moet eind oktober of begin november in Nederland verschijnen voor een adviesprijs van 699 euro.

Meer informatie

Meer informatie, alle specificaties en de laatste nieuwtjes vind je op de productpagina van de Samsung ATIV Tab.

Reacties (0)