Hands-on preview: Huawei MediaPad M5 Pro, M5 10.8 en M5 8.4

28 februari 2018 3 Minuten 0 Reacties
huawei-mediapad-m5-pro-1

Huawei heeft tijdens Mobile World Congress drie tablets gepresenteerd die zijn bedoeld voor het consumeren van entertainment. Je kunt meer dan prima video's op deze tablets bekijken en er anders lekker op gamen. Alleen op het Pro-model zou je nog kunnen werken.

Drie nieuwe tablets van Huawei

Huawei heeft drie nieuwe tablets meegenomen naar Mobile World Congress 2018. Het gaat om de Huawei MediaPad M5 Pro, MediaPad M5 10.8 en de MediaPad M5 8.4. De tablets hebben veel overeenkomsten, maar ook een aantal verschillen. Zo is het Pro-model het enige model dat wordt geleverd met een stylus; die stylus zal ook alleen werken met deze versie. De Pro-versie is verder identiek aan het reguliere MediaPad M5 10.8-model en kunnen allebei worden verbonden met het optionele toetsenbord dat apart wordt verkocht.

Het kleinere model, met een schermformaat van 8,4-inch, moet het zonder toetsenbord en stylus doen. Ook beschikt dit model niet over vier speakers, zoals op de grotere varianten, maar over twee speakers. Daarentegen ligt de 8.4 wel wat beter in de hand. Het is dus maar net waar je op zoek naar bent in een tablet. Wil je een groot scherm waar beeld, dankzij de 2k-resolutie, goed tot z’n recht komt, dan is de MediaPad M5 10.8 iets voor je. Wil je een veel handzamer formaat met veelal dezelfde specificaties, dan is de M5 8.4 een goede optie.

Sleuf voor micro-sd-kaart

Welke versie je ook gaat nemen, alle tablets beschikken over een sleuf voor een micro-sd-kaart. Daarmee kun je het beschikbaar opslaggeheugen uitbreiden tot 256 GB. Voor de twee standaardversies van de M5 kun je kiezen uit modellen met 32, 64 of 128 GB aan opslagruimte, terwijl het Pro-model alleen wordt geleverd met 64 of 128 GB. Alle tablets hebben bovendien ook 4 GB aan werkgeheugen. Verder bedraagt de resolutie 2.560 bij 1.600 pixels op elke tablet, dus maakt het wat resolutie betreft niet uit welke je neemt.

Advertentie

Verder treffen we onder de motorkap de Kirin 960-processor aan. Dit is niet de beste processor van Huawei, maar dat betekent niet dat het een slechte chipset is. Sterker nog: onder andere de Huawei Mate 9 werd met deze processor uitgerust. Alle versies van de tablet beschikken over Android 8.0 Oreo, met daaroverheen de EMUI 8.0-schil. In het gebruik zit die schil niet in de weg, al staan sommige dingen mogelijk wel op een andere plek dan je gewend bent. Over het algemeen is het een fijne Android-schil, die het apparaat niet log maakt.

Werken op de MediaPad M5 Pro

Wanneer je een optioneel toetsenbord aanschaft, inclusief een houder, dan kun je ook werken op de Huawei MediaPad M5 Pro. Op het moment dat je de tablet in de houder schuift en hij verbinding maakt met het toetsenbord, dan krijg je direct een popup met de vraag over je over wil stappen op de werkomgeving, gebaseerd op EMUI 8.0. Je krijgt dan toegang tot een startbalk en verschillende applicaties, terwijl je ook toegang houdt tot de bestanden die staan opgeslagen in de cloud, of natuurlijk lokaal op de tablet zelf. Dit oogt heel handig.

Verder ogen de Android-tablets high-end en voelen de omhulsels premium aan. De vraag is echter of Huawei hier mee kan scoren. Android-tablets die moeten concurreren met andere 2-in-1-modellen leggen het vaak af, omdat Microsoft hier momenteel flink mee scoort en daar hoog op heeft ingezet met Windows 10. Bovendien maken veel Apple-gebruikers gebruik van de iPad Pro en is dat goedkoopste model momenteel goedkoper dan de Huawei MediaPad M5 Pro. Dit is dus iets dat we in de gaten moeten gaan houden.

De apparaten zullen verkrijgbaar zijn in de kleur Space Grey. De adviesprijs van de M5 met 8,4-inch display is tenminste 349 euro. De grotere 10,8-inch variant kost straks minimaal 399 euro.

Hands-on video

Meer lezen?

Deze tablets van Huawei zijn aangekondigd tijdens Mobile World Congress 2018. Wil je meer lezen over producten die tijdens deze beurs worden aangekondigd, dan kun je terecht in ons Mobile World Congress-nieuwsarchief.

Reacties (0)