Hands-on met de 13.3 inch Toshiba Excite tablet

21 april 2012 1 Minuut 0 Reacties
Toshiba-Excite-13-AT330

Wie dacht dat 10.1 inch wel groot genoeg was voor tablets heeft het mis, althans dat is wat Toshiba denkt. De fabrikant heeft namelijk onlangs een Android tablet van maar liefst 13.3 inch in de VS gelanceerd. De Toshiba Excite 13 beschikt over nagenoeg alle nieuwste features die je tegenwoordig mag verwachten maar het grote display is toch wel apart.

De bloggers van PhoneArena hebben de Excite 13 al even in handen gehad en onderstaande hands-on video gemaakt. Volgens hen is de tablet vooral onhandelbaar door het grote formaat. Daarnaast maakt het gewicht van bijna één kilo het nagenoeg onmogelijk om op het scherm te werken wanneer je de tablet in één hand houdt. Wel mooi is de hoge resolutie van 1.600 bij 900 pixels maar helaas is dit niet eens genoeg voor Full HD weergave, wat bijvoorbeeld de Transformer Pad Infinity en Iconia Tab A700 wel hebben.

De Toshiba Excite 13 beschikt verder over Android 4.0 Ice Cream Sandwich als besturingssysteem, 1GB aan werkgeheugen, een quad-core Tegra 3 processor, een SD card reader om het geheugen van 32GB of 64GB uit te breiden, een 3g module en een optionele TV tuner. In de VS wordt de Excite 13 binnenkort gelanceerd voor een prijs van 649,99 dollar (32GB). Om het werken met deze grote en zware tablet wat comfortabeler te maken levert Toshiba er wel een standaard bij.

Reacties (0)