Gorilla Glass 5 krasgevoeliger dan voorganger

18 augustus 2016 1 Minuut 0 Reacties
Antimicrobial Gorilla Glass

Een Youtuber heeft de Samsung Galaxy Note 7 met Gorilla Glass 5 een krastest laten ondergaan. Het resultaat belooft weinig goeds voor het nieuwe glas.

De komende tijd lijken steeds meer smartphones voorzien te gaan worden van Gorilla Glass 5. Uit een krastest is nu echter gebleken dat het nieuwste glas wel heel erg krasgevoelig is. YouTube-gebruiker Jerry Rig Everything legde zijn hand op een Samsung Galaxy Note 7 en merkte op dat het scherm vrij snel krassen liet zien.

Gorilla Glass 5 erg krasgevoelig

De maker van het YouTube-filmpje zocht een aantal voorwerpen bij elkaar met een Mohs-schaal tussen de twee en zes. Wat daarbij opvalt, is dat er geen zichtbare schade op het scherm verschijnt bij het voorwerp met een hardheid van twee. Alle voorwerpen die daarna aan bod komen, leveren echter aardige krassen op. Dat is te zien in onderstaande video. Gebruikers moeten dan ook uitkijken met sleutels in de buurt van hun smartphone.

Advertentie

Gezien de video lijkt Gorilla Glass 5 erg krasgevoelig. De voorganger van het nieuwe glas, Gorilla Glass 4, vertoonde pas krassen bij voorwerpen met een score zes. Niet voor niets adviseert de maker van het filmpje zijn kijkers om een screen protector aan te schaffen als zij ervoor kiezen om een Samsung Galaxy Note 7 te nemen. Ook de achterkant kan overigens wel een hoesje gebruiken, gezien ook die van Gorilla Glass 5 is gemaakt. De buigtest werd zonder problemen doorlopen.

Reacties (0)