ZTE Axon is eerste phablet met antibacterieel Gorilla Glass

22 juli 2015 1 Minuut 0 Reacties
Antimicrobial Gorilla Glass

De nieuwe ZTE Axon smartphone is de eerste smartphone ter wereld die voorzien is van Antimicrobial Gorilla Glass dat bacteriën tegengaat.

Gorilla Glass van Corning is inmiddels een bekend begrijp in de smartphone- en tabletwereld. De meeste grote fabrikanten gebruiken dit verstevigd glas om krassen om displays te voorkomen en extra bescherming te bieden wanneer een toestel valt. Maar, Corning kijkt verder dan dat en komt nu met Gorilla Glass dat bacteriën tegengaat.

Je smartphone en, wellicht in mindere mate, je tablet worden dagelijks veelvuldig gebruikt, soms zelfs door meerdere personen. Al die vingers op het scherm zorgen natuurlijk voor de nodige bacteriën en Corning wil je hier van af helpen. De nieuwe ZTE Axon smartphone is de eerste smartphone ter wereld die voorzien is van Antimicrobial Gorilla Glass.

Corning Antimicrobial Gorilla Glass biedt dezelfde bescherming als het Gorilla Glass dat we al op smartphones en tablets tegenkomen, met als extraatje een coating die de gebruiker beschermt tegen bacteriën die zich op het scherm bevinden. Je zou zeggen dat zo’n coating geen lang leven beschoren is maar volgens Corning gaat de coating net zolang mee als het glas zelf.

Advertentie

Maar, niet alle bacteriën verdwijnen dankzij deze coating. Corning geeft aan dat het nieuwe glas alleen bacteriën die vlekken en geuren veroorzaken elimineert. Je bent dus helaas niet verzekerd van bescherming tegen bacteriën die ziektes veroorzaken.

Reacties (0)