Corning kondigt Gorilla Glass 5 aan dat nog valbestendiger is

21 juli 2016 1 Minuut 0 Reacties
Antimicrobial Gorilla Glass

Corning heeft Gorilla Glass 5 aangekondigd. Het nieuwste glas is valbestendiger en wordt later dit jaar nog in nieuwe smartphones verwacht.

Corning heeft in de afgelopen tijd hard gewerkt aan een upgrade voor zijn Gorilla Glass en daar is glas uitgekomen dat nog valbestendiger is dan zijn voorganger. De nieuwste versie van het glas gaat door het leven onder de naam Gorilla Glass 5 en wordt nog dit jaar in nieuwste smartphones verwacht.

Gorilla Glass 5 nog beter

Corning laat via een persbericht weten dat zijn glas flink is verbeterd. Uit recent onderzoek bleek dat meer dan 85 procent van de smartphone-eigenaren minimaal één keer per jaar hun telefoon laat vallen. Reden genoeg dus om glas te ontwikkelen dat beter tegen een val kan. Dat is naar eigen zeggen gelukt met Gorilla Glass 5.

Waar zijn voorganger een val van één meter vaak overleefde, gaat Gorilla Glass 5 een stapje verder. In ruim 80 procent van de gevallen overleefde het glas een val van 1,6 meter op harde ondergronden. In het persbericht meldt Corning gelijk dat het glas per direct beschikbaar is en Gorilaa Glass 5 later dit jaar nog verwacht wordt in nieuwe smartphones. Op dit moment is Gorilla Glass overigens al in meer dan 4,5 miljard apparaten terug te vinden. Ook Samsung en Apple maken gebruik van de diensten van Corning om toestellen van het ideale glas te voorzien.

Reacties (0)