Google Multi Window-feature in kaart gebracht

08 oktober 2014 2 Minuten 0 Reacties
google-multi-window

De website Android Police heeft meer informatie gevonden over Multi Window voor Android, waar je twee apps naast elkaar kunt laten draaien. Normaliter heb je daar echt een Windows-tablet of een Samsung-apparaat voor nodig.

Multi Window voor Android

Het kan al een tijdje als je een tablet met Windows of van bijvoorbeeld Samsung hebt: twee apps naast elkaar laten draaien. Maar tot op heden was er altijd wel iets op de functie aan te merken. Google schijnt zelf al maanden bezig te zijn geweest met de Multi Window-feature, daar het bedrijf eind vorig en begin dit jaar er flink meer geëxperimenteerd heeft. De website Android Police heeft nu meer informatie in handen gekregen over hoe Google met de feature is omgegaan. Hoe had de functie er uit gezien en hoe had het gewerkt?

Heel simpel gezegd stelt de Multi Window-feature Android-gebruikers in staat twee apps naast elkaar te laten draaien. Je kiest een app uit de lijst met onlangs gebruikte apps, sleept hem naar de linkerhelft van het scherm en Android zal dan automatisch de app vastzetten. Op de linkerhelft van het scherm zie je nu de app, terwijl rechts het menu van onlangs gebruikte apps nog zichtbaar is. Ook is het mogelijk terug te keren naar de homescreen, waar je toegang hebt tot Google Now, je notificaties en natuurlijk andere apps.

Heb je twee apps uitgekozen, dan is het mogelijk ook de schermverdeling in te stellen. De linker app zou bijvoorbeeld 75% van het scherm kunnen innemen en de recht 25%, waardoor het een beetje lijkt op Microsofts Snap-techniek. Hoe werk je nou met de ene of de andere app? Het is mogelijk, net als met Snap, aan Android te laten weten welke kan je op dit moment gebruikt. Dat doe je door simpelweg actief te zijn binnen de app aan één van de twee kanten. Roep je bijvoorbeeld ‘OK Google’, wanneer je de homescreen of Google Now open hebt staan, dan wordt die helft automatisch actief.

Advertentie

Het is mogelijk om zowel tekst als plaatjes van het ene scherm naar het andere scherm te slepen. Of we deze functie binnenkort terugzien in Android, misschien wel Android L, is heel onzeker. Wel wist Android Police nog te melden dat het systeem op alle Android-apparaten zou kunnen werken. Het mooie is dat apps niet individueel een optie nodig hebben die ondersteuning biedt aan Multi Window, omdat het standaard in Android zou worden opgenomen. Multitasking is één ding, soms wat omslachtig, maar een dergelijk systeem zien wij wel zitten.

Reacties (0)