Google Stadia komt naar smartphones van Samsung, Razer en Asus

19 februari 2020 1 Minuut 0 Reacties
google-stadia-controller

Google heeft bekendgemaakt dat mensen met toestellen van Samsung, Asus en Razer voortaan gamestreamingdienst Google Stadia kunnen gebruiken. Daardoor is de exclusiviteit voor Pixel-telefoons verdwenen. Je moet wel een recent uitgebracht toestel hebben om toegang te krijgen.

Google Stadia op toestellen van Samsung, Asus en Razer

De gamestreamingdienst zal vanaf 20 februari naar de verschillende smartphones komen, waardoor ook mensen zonder Pixel-telefoon dus onderweg of thuis moeten kunnen gamen op hun telefoon. We hebben hieronder de lijst met smartphones overgenomen.

Samsung Galaxy S8Samsung Galaxy Note10
Samsung Galaxy S8+Samsung Galaxy Note10+
Samsung Galaxy S8 ActiveSamsung Galaxy S20
Samsung Galaxy Note8Samsung Galaxy S20+
Samsung Galaxy S9Samsung Galaxy S20 Ultra
Samsung Galaxy S9+Razer Phone
Samsung Galaxy Note9Razer Phone 2
Samsung Galaxy S10ASUS ROG Phone
Samsung Galaxy S10EASUS ROG Phone II
Samsung Galaxy S10+

Het gaat in totaal dus om negentien nieuwe apparaten. Het is mooi om te zien dat Google Stadia ook naar toestellen komt die zich al volledig toegelegd hebben op gaming, waardoor het plaatje wederom compleet is. Wanneer je de Stadia-app op één van deze smartphones hebt staan, dan zul je voortaan de optie voor gamen op dit scherm gepresenteerd zien worden. Je hebt dan dus geen Chromecast Ultra meer nodig om de beschikbare spellen te kunnen spelen. Verder moet je er rekening mee houden dat je de Stadia-controller wel via usb-c moet aansluiten, maar er zijn al een hoop bluetoothcontrollers die je draadloos kunt gebruiken.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)