Google rolt beveiligingsupdate voor Nexus- en Pixel-apparaten uit

07 februari 2017 1 Minuut 0 Reacties
google-pixel-xl

Google heeft bekendgemaakt dat de uitrol van de beveiligingsupdate van februari is gestart en dus elk moment kan aankomen op je toestel. Mocht je dus een Nexus- of Pixel-apparaat in huis hebben, houd je toestel dan in de gaten voor de update.

Download de beveiligingsupdate voor februari

Google heeft laten weten dat eigenaars van een Nexus- of Pixel-apparaat één dezer dagen de beveiligingsupdate voor februari mogen verwachten. De update brengt oplossingen voor 35 kwetsbaarheden met zich mee. Zoals altijd is het zo dat de kwetsbaarheden zijn onderverdeeld in verschillende categorieën. Ook geeft Google nooit te veel details weg over de oplossingen, zodat het kwaadwillenden niet gemakkelijk wordt gemaakt en naar de plekken gestuurd worden waar ze elders nog schade kunnen aanrichten binnen Android.

Zoals altijd gaat het om twee pakketten. Er is een pakket die rond de eerste van de maand werd uitgebracht en een pakket die rond de vijfde wordt uitgebracht. Wanneer je de update binnenhaalt over het internet (over-the-air, en dus niet zelf download en handmatig installeert), dan zul je beide pakketten in één keer downloaden en installeren. De meest kritische problemen hebben te maken met het kunnen uitvoeren van een code op afstand, bijvoorbeeld via een video of een mms-bericht. Ook meldt Google dat er geen bekende slachtoffers zijn.

Reacties (0)