Google Play Kiosk krijgt kleine update

03 november 2014 1 Minuut 0 Reacties
Tablets-Magazine-Google-Kiosk-Edition

De Google Play Kiosk-app is door Google voorzien van een aantal kleine, vooral cosmetische updates. Er zijn geen features toegevoegd. Mogelijk toont dit aan dat Google het Material Design blijft verfijnen en dan met name op het niveau van individuele apps.

Google Play Kiosk

Het overstapproces naar Android 5.0 Lollipop is lang en langzaam. Google updatet eerst zo’n beetje al z’n eigen apps voordat het bedrijf definitief de overstap maakt naar het nieuwe Android. Vandaag is het wederom aan de beurt van Google Play Kiosk (Newsstand, wanneer je tablet op het Engels staat) om een update te krijgen. Natuurlijk kreeg de app al een tijd geleden zijn officiële overgang naar het Material Design, maar Google was daar blijkbaar niet helemaal tevreden over. Daarom heeft de app kleine designupdates gekregen.

Het gaat hier dus om een aantal kleine user interface-tweaks. Mogelijk betekent dit dat Google op individueel niveau blijft kijken naar alle apps en hen aanpast waar verbetering mogelijk is. En hoewel de update te downloaden is via deze link, is het wellicht niet noodzakelijk aangezien het dus geen echte features toevoegt. De eerste update bevat de animatie die Material Design-apps laten zien wanneer je de informatie ververst. Dus je ziet een icoontje in beeld verschijnen en weer  verdwijnen wanneer nieuwe artikelen geladen zijn.

Daarnaast heeft het informatieblok waarin de geüpdatete features staat nu een duidelijke effen kleur, is de zoekpagina voorzien van een nieuwe achtergrond, is het vergrootglas waarmee je de zoekpagina aanspreekt dikker geworden en is de rest van het menu lekker blauw, blauw en nog eens blauw. Google zal één dezer dagen de update uitrollen voor alle Android-apparaten. Maar mocht je nou echt zitten te springen om de kleine upgrade, dan kun je hem dus via de bovenstaande link binnenhalen.

Google Play Kiosk

Reacties (0)