Google Play brengt langzaamaan Android-apps naar Chrome OS

23 september 2016 1 Minuut 0 Reacties
Chrome-OS-Chromebook

Google heeft laten weten dat Google Play voor Chrome OS nu ook in bèta wordt uitgebracht voor het publiek, niet alleen voor ontwikkelaars. Daardoor is het mogelijk dat je Android-applicaties kunt downloaden voor je Chromebook.

Google Play en Chrome OS

Tijdens de I/O-conferentie in mei dit jaar, heeft Google laten weten dat Google Play onderweg is naar Chrome OS. Sindsdien is de digitale winkel van Android via het ontwikkelaarskanaal van Google gelanceerd voor het alternatieve OS en kunnen ontwikkelaars de software al sinds juni uitproberen. Maar nu brengt het bedrijf de bèta ook naar het publiek en kunnen apparaten als de Acer Chromebook R11 en de Asus Chromebook Flip binnenkort een update verwachten die het mogelijk maakt Android-applicaties te draaien op de hardware.

Dat betekent dus dat je straks op die apparaten Android-apps kunt downloaden en gebruiken. Google heeft beloofd dat er in de toekomst meer Chrome OS-systemen worden toegevoegd aan de lijst. Het is helaas wel zo dat niet alle apps even goed zullen werken. Wanneer apps echt met een touchscreen in het achterhoofd zijn ontworpen, dan kan het zijn dat je ze niet goed kunt besturen met alleen een trackpad. Google zou overigens ook binnenkort nieuwe Chromebook-hardware gaan aankondigen – wellicht gebeurt dat op 4 oktober.

Reacties (0)