Google Pixel-smartphones voorzien van slimme batterijfunctie

24 november 2017 1 Minuut 0 Reacties
Google Pixel 2 en Pixel 2 XL – foto #1

Google heeft een slimme functie voor de batterij toegevoegd aan de Google Pixel-smartphones, die de batterijduur beter moet voorspellen. De huidige manier van berekenen hoe lang je Android-smartphone nog meegeeft, is vaak niet echt accuraat.

Slimme batterijfunctie voor Google Pixel-smartphone

Eén van de belangrijkste eigenschappen van een moderne smartphone, is hoe lang die meegaat op een volle accu. Smartphones en tablets kunnen wel ongeveer voorspellen hoe lang iemand nog te gaan heeft met de energie in de accu, maar die informatie blijkt niet altijd accuraat te zijn. Daarom introduceert Google een slimme batterijfunctie voor de Google Pixel-smartphones, die dat wel moet gaan doen. Voorheen was het zo dat de smartphone keek naar je gebruik tot dan toe, en berekende dat gebruik door voor de rest van de energie.

Maar wanneer je dan je smartphone ineens vaker gebruikt, dan gaat het ook harder met de accu — en klopt de eerder aangegeven verwachte tijd niet meer. De Google Pixel-smartphones kijken nu ook naar je dagelijkse gebruik en de dingen die je doet, voordat er een schatting wordt gegeven. Mettertijd moet de voorspelling dan een stuk beter worden, omdat het toestel weet dat je op sommige momenten je smartphone langer of anders dan normaal gebruikt. Of deze functie ook naar andere Android-smartphones komt, is helaas niet bekendgemaakt.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)