Google Nexus 7 verkoopt boven verwachting

22 november 2012 1 Minuut 0 Reacties
Google-Nexus-7-2

De Google Nexus 7 is één van de meest populaire Android tablets van dit moment en vorige maand liet ASUS, fabrikant van de Nexus 7, weten dat er maandelijks bijna 1 miljoen exemplaren over de toonbank gaan. Met de feestdagen voor de deur zal het aantal verkochte tablets alleen maar toenemen en de verwachting is dat er voor eind dit jaar 5 miljoen tablets verscheept worden.

5 miljoen tablets

Google had in eerste instantie verwacht dat er in 2012 ongeveer 2.5 miljoen Nexus 7 tablets verkocht zouden worden. De vraag lijkt echter groter dan verwacht, iets dat duidelijk terug te zien is in de beperkte voorraad van de tablet. Volgens onderzoek van Digitimes heeft Google de verwachtingen nu bijgesteld en meer tablets bij ASUS besteld. Voor het einde van dit jaar zouden er volgens de website zo’n 5 miljoen Nexus 7 tablets verscheept moeten worden.

Google breidt assortiment uit

Google lanceerde in eerste instantie een 8GB en een 16GB Nexus 7 tablet. Alleen de 16GB versie was te koop in Nederland maar dat model wordt inmiddels vervangen voor een 32GB variant. Deze is echter te koop voor dezelfde prijs van 249 euro. Volgend maand wordt er nog een model aan het assortiment toegevoegd; een 32GB variant met een 3G module voor mobiel internet.

Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de Google Nexus 7.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)