Google Messenger laat je nu zelf je kleuren kiezen

04 december 2014 1 Minuut 0 Reacties
google-messenger

Voorheen besloot de berichtendienst Google Messenger zelf welke kleuren er aan je gesprekspartner gegeven werden: die tijd is voorbij. Vanaf nu is het mogelijk zelf te bepalen welke kleur bij welke vriend past, met de nieuwe update voor de Messenger-app.

Google Messenger

Wanneer je zelf al Google Messenger gebruikt, dan weet je ongetwijfeld dat de applicatie zelf een kleur toewijst aan je gesprekspartner – of je nou vindt dat die kleur bij diegene past of niet, je moest het er maar mee doen. Maar met een update die Google momenteel heeft uitgerold, is het mogelijk zelf te bepalen wie je welke kleur geeft – zo kun je die kennis van je studiegroepje een lekkere, saaie kleur meegeven en die ene leukerd voorzien van een stralende kleur, omdat diegene je vrolijk maakt en die kleur dat gevoel versterkt.

Maar even zonder gekkigheid: mocht je dat willen doen, dan vind je die optie onder Instellingen. Daar kun je voor iedere gesprekspartner bepalen welke kleur hij of zij verdient. Maar dat is niet het enige dat deze update doet. Oplettende chatters hebben opgemerkt dat er ook wat Material Design-toefjes zijn toegevoegd; dat geldt onder andere voor de animaties. Messenger-gebruikers hebben in het verleden geklaagd dat er nog wel een sprake was van een korte vertraging in het gesprek met die trage animaties: ook die tijden zijn voorbij.

En als we de changelog er nog even op naslaan, dan zien we dat het ook mogelijk is direct foto’s en video’s te maken binnen de app, zodat je die gemakkelijker kunt versturen. Hetzelfde geldt voor het verzenden van audioberichten. Ook is het nu gemakkelijker gemaakt je vrienden terug te vinden met de nieuwe zoekfunctie, kun je mensen blokkeren, berichten archiveren en emoji’s versturen. De uitrol vindt momenteel plaats, dus het kan zijn dat je hem al hebt ontvangen. Mocht dat niet het geval zijn, klik dan op de onderstaande link.

Google Messenger


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)