Google Lens via Google Assistant komt naar Samsung Galaxy S8, S9 en Note 8

13 maart 2018 1 Minuut 0 Reacties
Google-Assistant

Google Lens kan binnenkort ook in Google Assistent geactiveerd worden op de Samsung Galaxy S8, S9 en de Note 8. De slimme assistent herkent objecten als gebouwen, streepjescodes, dieren en bloemen en kan ook tekst vertalen of contacten toevoegen aan de hand van een foto.

Google Lens helpt gebruikers om objecten en dieren te herkennen. Deze slimme assistent helpt door middel van de camera om bijvoorbeeld streepjescodes, gebouwen, boeken, bloemen en vele andere dingen te herkennen. Daarnaast kan Google Lens ook zelf actie ondernemen en bijvoorbeeld een contact toevoegen via een gemaakte foto of tekst van de ene taal in een andere taal te vertalen. Eerst was Google Lens enkel beschikbaar voor de Google Pixel-telefoons, maar het wordt nu verder uitgerold naar andere smartphones die over de laatste versie van Google Photos beschikken.

Google Lens via icoontje in Google Assistant activeren

Google Lens kan echter ook geactiveerd worden in Google Assistant. Het werkt echter wel iets anders. Hierbij analyseert het geen gemaakte foto’s, maar kun je direct op objecten klikken in de zoeker. Hiervoor verschijnt een nieuw icoontje in Google Assistant. De functie komt naar vlaggenschepen en het lijkt erop alsof Samsung het eerste aan de beurt is. In de komende dagen wordt de functie uitgerold naar de Samsung Galaxy S8, S8+, S9, S9+ en de Note 8. Het is nog niet bekend welke smartphones hierna aan de beurt zijn, maar we verwachten dat ook vlaggenschepen van andere fabrikanten de update binnenkort zullen krijgen.

Bron: XDA-developers Via: Neowin

Advertentie

 


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)