Google lanceert ARCore 1.0 en Google Lens (maar niet voor alle toestellen)

23 februari 2018 2 Minuten 0 Reacties
ARCore

Het nieuws ging al rond, maar nog voordat de Mobile World Congress is begonnen heeft Google ARCore 1.0, Google's eigen augmentedrealityplatform, al uitgebracht. De toolkit stelt ontwikkelaars in staat om zelf augmentedrealityapps te ontwerpen. Ook heeft Google al direct enkele apps klaarstaan.

Schreven we vanmiddag nog over Google dat vol in zal zetten op ARCore, het augmentedrealityplatform van Google, daar is het enkele uren later al officieel uitgebracht. Het bedrijf wacht dus niet op de persconferenties tijdens de Mobile World Congress, maar weet nog voor de beurs begint al volop de aandacht eisen.

De ARCore toolkit is vanaf nu beschikbaar voor ontwikkelaars om eigen augmentedrealityapps mee te ontwikkelen voor Android. Om gebruik te maken van de AR-functionaliteiten zul je echter wel over specifieke smartphones moeten beschikken. In eerste instantie is er ondersteuning voor de volgende smartphones: Pixel, Pixel XL, Pixel 2, Pixel 2XL, Galaxy S7, Galaxy S7 Edge, Galaxy S8, Galaxy S8+, Galaxy Note 8, LG V30, LG V30+, Asus Zenfone AR en de OnePlus 5. Google heeft aangegeven dat ze ook werken aan compatibiliteit met smartphones van Huawei, Xiaomi, Motorola, Nokia en Sony. Tijdens de MWC worden er waarschijnlijk meer nieuwe smartphones gepresenteerd met ondersteuning voor ARCore.

Diverse apps al te proberen

Een toolkit uitbrengen voor ontwikkelaars zonder zelf enkele apps uit te brengen die de mogelijkheden van augmented reality tonen is natuurlijk niets voor Google. Volgens Engadget zijn er een aantal AR-apps en AR-games uitgebracht, waaronder Ghostbusters World en verschillende apps voor het inrichten van een huis. Snapchat heeft een AR-portal om een kijkje te nemen in het stadion van Barcelona en Porsche heeft een app om de Mission E Concept Car voor je neus te parkeren en van alle kanten te bekijken.

Het zal vast niet lang wachten zijn totdat de eerste third-party ontwikkelaars met augmentedrealityapps komen.

Google Lens uitgebracht, maar nog steeds in bèta

Verder heeft Google laten weten dat Google Lens ook wordt uitgebracht, maar nog steeds in bèta is. Lens komt naar de Google Photos-applicatie op Android en iOS en komt ook naar de Google Assistant op apparaten die daarvoor geschikt zijn. Met de technologie kun je objecten en dieren herkennen. In de afgelopen periode heeft Google de techniek verbeterd, waardoor dieren beter worden herkend (en er ook beter onderscheid kan worden gemaakt met verschillende hondenrassen). Ook worden er meer planten en bloemen herkend.

Reacties (0)