Google Drive voor Android krijgt kleine, maar handige update

26 juni 2015 1 Minuut 0 Reacties
Google-Drive-app

Google heeft de Google Drive-applicatie voor Android voorzien van een kleine, maar handige update, die elk moment kan verschijnen. De update wordt nu uitgerold, maar als je nou echt niet meer kunt wachten, dan hebben we alvast een downloadlink voor je.

Google Drive: meerdere bestanden selecteren en versturen

Google Drive voor Android, de cloudopslagdienst van Google, heeft vrijdagochtend een kleine, maar zeer handige update gekregen. Deze update is vooral handige voor de fervente Google Drive-gebruiker die niet meer zonder de applicatie kan en graag meerdere bestanden tegelijkertijd zou willen versturen of downloaden. Dat is nu dan ook mogelijk binnen de app, maar voorlopig alleen nog op Android. Wanneer deze update naar iOS komt is niet bekend. De uitrol van de update is net begonnen, dus het kan even duren voor je hem hebt.

Mocht je echt niet kunnen wachten om aan de slag te gaan met die handige functie, dan kun je ook het apk-bestand via APK Mirror binnenhalen op je tablet. Je haalt daarmee versie 2.2.23 binnen. De nieuwe feature werkt eigenlijk heel simpel: je selecteert meerdere bestanden die je graag wilt versturen of downloaden (dat doe je door iets langer te drukken op één bestand, waarna je de andere bestanden kunt selecteren met een blauw checkmark), waarna onderaan het scherm de optie verschijnt om ze te versturen of te downloaden.

Een cloudopslagdienst op je tablet gebruiken kan in meerdere situaties erg handig zijn, ongeacht de dienst die je gebruikt. Wanneer je nog helemaal geen cloudopslagdienst gebruikt en voor het eerst aan de haal gaat met een Android-tablet, dan is de kans groot dat je met Google Drive eindigt. Naast Google Drive heb je ook de keuze uit bijvoorbeeld Dropbox, Microsoft OneDrive en nog veel meer. Wil je meer algemene tips over het gebruik van een Android-tablet lezen? Check dan ons achtergrondartikel dat we daar over hebben geschreven.

Google Drive

Reacties (0)