‘Gezichtsherkenning van OnePlus 6 is niet veilig’

29 mei 2018 1 Minuut 0 Reacties
OnePlus 6 (4)

De OnePlus 6 is pas net verkrijgbaar, maar de Face Unlock-functie blijkt gemakkelijk te foppen. Door simpelweg een foto uit te printen van de gebruiker en deze voor de smartphone te houden kun je het toestel gemakkelijk ontgrendelen, zo meldt RTL Z.

Rik van Duijn van cybersecuritybedrijf DearBytes is de man die de fout ontdekte. Hij printte een foto van zichzelf uit en gaf deze aan een collega. De collega plaatste de foto voor zijn gezicht en de OnePlus 6 bleek direct te ontgrendelen. Oei.

OnePlus geeft zelf ook al aan dat Face Unlock minder veilig is dan ontgrendelen via een vingerafdruk of een pincode, maar het gemak waarmee het systeem is te foppen doet ongetwijfeld enkele wenkbrauwen fronzen. Volgens het bedrijf zou de gezichtsherkenning van de OnePlus 6 veiliger moeten zijn dan bij veel andere smartphones. Overigens zijn ook andere smartphones van OnePlus voorzien van Face Unlock. Het is nog niet duidelijk of de gezichtsherkenning van deze smartphones zo makkelijk te foppen is.

Kies voor veiligheid en verwijder jouw gezichtsgegevens

Heb jij een OnePlus 6 en wil je niet dat iemand anders jouw toestel kan ontgrendelen door een foto van je Facebook-pagina te halen wanneer je de smartphone bent kwijtgeraakt? Kies dan voor een andere methode om het toestel te ontgrendelen en verwijder jouw gezichtsgegevens bij de instellingen van het toestel. OnePlus heeft laten weten het voorval te gaan onderzoeken. Pas na het onderzoek weet het bedrijf of er maatregelen nodig zijn en of het probleem met een eventuele update kan worden opgelost.

Advertentie

 

Reacties (0)