Gerucht: CyanogenMod wordt LineageOS

06 december 2016 1 Minuut 0 Reacties
cyanogenmod-12

De populaire CyanogenMod maakt heel wat veranderingen mee de laatste tijd en het ziet er naar uit dat er ook een naamsverandering naar LineageOS zit aan te komen.

LineageOS de toekomst?

CyanogenMod was origineel een custom-ROM voor Android die door heel wat toestellen ondersteund werd. Deze wordt grotendeels door de community, actieve Android-programmeurs, onderhouden. Later wou Cyanogen komen met CyanogenOS, een besturingssysteem wat kon bestaan naast Android en iOS. Die plannen werden echter in de koelkast gezet.

Het nieuwe plan werd niet meer in te zetten op volledige mods maar om te werken met aparte functies en schillen die producenten voor een betaling op hun toestellen kunnen plaatsen. Ook dit alles is dan gebaseerd op Android. Met de komst van een nieuwe CEO, Lior Tal, na meningsverschillen met de vorige CEO Steve Kondik. Er zijn ook al verschillende ontslagrondes geweest omdat het niet zo goed gaat met het bedrijf.

Sporen van LineageOS zijn te vinden op de populaire site voor open-source software GitHub. Daar lijkt CyanogenMod een nieuw leven te krijgen onder de nieuwe naam. Er wordt alvast druk gespeculeerd of ex-CEO Steve Kondik niet met een nieuwe naam de community-ROM een nieuw leven wil inblazen.

Advertentie

CyanogenMod is vooral populair bij gebruikers van smartphones en tablets uit het lagere segment. Daarvoor wordt de ondersteuning van updates vaak al snel gestaakt. Ook hobbyisten die graag volledige controle hebben over hun bestuurssysteem maken er vaak gebruik van.

Bron SmartDroid Via AndroidWorld

Reacties (0)