Gerucht: Apple heeft geen iPad Mini meer op de planning staan

16 mei 2017 1 Minuut 0 Reacties
Apple iPad Mini

Er zijn geruchten verschenen over de toekomst van de iPad Mini. Apple zou er namelijk geen één meer op de planning hebben staan. Het bedrijf zou de kleinere iPad zelfs willen uitfaseren, aldus de geruchtenmakers.

Geen iPad Mini meer op komst – gerucht

Als we de nieuwste geruchten in iPad-land mogen geloven, dan hoeven we voorlopig niet meer te rekenen op een nieuwe iPad Mini. Geruchtenmakers melden namelijk dat Apple geen Mini meer op de planning heeft staan en de iPad-serie zelfs zou willen uitfaseren. De geruchtenmaker in kwestie is een bron die bekend zou zijn met de plannen van het bedrijf uit Cupertino. De reden achter het mogelijke besluit: de Mini zou niet meer goed verkopen, dus Apple zou ook geen reden meer zien om een nieuwe Mini uit te brengen.

De bron geeft echter weinig andere informatie. Waarom mensen minder kleine tablets kopen, heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat smartphones steeds groter worden (en phablets worden) en dus ook het gat tussen smartphone en kleine tablet kunnen overbruggen. Daarnaast zoeken mensen nu vaak ook grotere tablets waar je meer op kunt doen, door de toevoeging van een (optionele) keyboard. Apple heeft niet gereageerd op het gerucht, dus kunnen we de berichtgeving nog met een korrel zout nemen — maar het zou geen vreemde stap zijn.

Reacties (0)