Geheime poort laat Apple Watch sneller opladen

28 mei 2019 1 Minuut 0 Reacties
Apple-Watch-opladen

Dat de Apple Watch over een handige `geheime` poort beschikt wisten we dankzij een accessoire-maker al maar dat je de smartwatch middels deze poort ook sneller op kunt laden is nieuw.

Apple wil zelf niet zeggen waar de poort voor dient maar je kunt er je horloge in ieder geval sneller mee opladen.

De geheime port zit achter een klepje, onderaan de Apple Watch, die je niet zomaar open krijgt. Aanvankelijk werd gedacht dat Apple de geheime port zou willen gebruiken voor verschillende doeleinden in de winkel, maar achteraf bleek dat je in principe alles vanaf je iPhone kunt regelen.

Accessoire-maker Reserve Strap, het bedrijf dat ons ook al liet zien dat je de Apple Watch middels de geheime poort kunt opladen, laat deze week zien dat het opladen sneller gaat dan wanneer je de inductieve methode van Apple zelf gebruikt. Het verschil is niet bijzonder groot maar toch opvallend. De geheime poort zou 5 procent sneller laden dan de standaard oplaadmogelijkheid.

Hoewel het dus geen hele goede reden is om je horloge open te breken om toegang te krijgen tot de poort, laat het wel zien dat deze poort (met laadfunctie) werkt voor bandjes die het horloge opladen. Dat is ook exact waar Reserve Strap momenteel aan werkt.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)