Fortnite krijgt 60Hz-modus op Android (maar niet op alle apparaten)

31 januari 2019 1 Minuut 0 Reacties
fortnite-android

Epic Games heeft aangekondigd dat de populaire battle royale-game Fortnite een 60Hz-modus krijgt op Android. Er zit wel een addertje onder het gras: de modus komt voorlopig niet naar alle apparaten en werkt momenteel maar op drie Android-smartphones.

Fortnite in 60Hz op Android

Android-telefoons worden steeds sneller en krachtiger, maar wanneer softwaremakers niet optimaal gebruikmaken van de hardware dan zou je daar in theorie weinig van merken. Daarom is het goed om te zien dat Epic Games nu een 60Hz-modus heeft aangekondigd voor de battle royale-game Fortnite. Deze modus is beschikbaar voor slechts drie Android-smartphones op dit moment, waarvan er twee hier te gebruiken zijn. Wil je de game in zestig frames per seconden spelen, dan heb je een Honor View 20 of Huawei Mate 20 X nodig.

Mocht je één van deze twee smartphones hebben (de derde smartphones is de Galaxy Note 9 die alleen in de VS beschikbaar is), dan moet je de modus zelf nog even activeren binnen de instellingen. Hij staat dus niet standaard ingesteld. Het is vooralsnog niet duidelijk of de 60Hz-modus ook naar andere Android-apparaten zal komen, maar we kunnen ons voorstellen dat dit wel het geval is. Fortnite draait op een groot aantal devices en veel van die devices zijn snel en krachtig. Dezelfde update voegt overigens ook controllerondersteuning toe.

Reacties (0)