Final Fantasy: Record Keeper uitgebracht

26 maart 2015 2 Minuten 0 Reacties
final-fantasy

De Japanse uitgever Square Enix heeft een nieuw Final Fantasy-spel uitgebracht voor mobiele apparaten: Final Fantasy: Record Keeper. In deze game kun fantastische momenten uit de Final Fantasy-serie opnieuw beleven.

Final Fantasy: Record Keeper

De Final Fantasy-reeks bestaat al sinds het begin van de jaren tachtig, toen de eerste games op de Nintendo (NES) werden uitgebracht. Sindsdien heeft zo’n beetje elke console of handheld een nieuw deel (of soms een zij-avontuur) in de serie gekregen. Over het algemeen is de favoriet Final Fantasy VII (uitgebracht op PlayStation 1). Maar aangezien er al zo veel spellen met de naam Final Fantasy bestaan, en iedereen een eigen smaak heeft, verschil dat ‘favoriete deel’ nog wel eens. Maar welk deel je ook speelt: er gebeurt altijd wel iets tofs.

Vandaar dat Square Enix, de uitgever achter de reeks, een game als Final Fantasy: Record Keeper kan maken. Dit is een free-t0-play-spel uit de stallen van DeNa, het gamebedrijf waar Nintendo ook mobiele games mee gaat maken. In Record Keeper kun je een aantal van je favoriete momenten binnen de serie beleven en zul je misschien eindelijk inzien dat elk deel wel zo zijn sterke punten heeft – ja, zelfs die Final Fantasy XII-reeks, waarover de consensus bestaat dat die echt geen drie spellen met dezelfde main character nodig had. Maar ik dwaal af.

In Final Fantasy: Record Keeper kun je niet alleen een aantal spannende momenten nog eens beleven, je kunt nu ook je eigen team met je favoriete personages uit de serie samenstellen. Je kunt die personages precies de items meegeven die jij belangrijk vindt en vormgeven zoals jij wil. Momenteel kun je de records van Final Fantasy IV, V, VI, VII en X herbeleven, maar binnenkort komt er nieuwe content uit voor de game, die ook latere delen beschikbaar maakt. De game is nu uit voor Android en de iOS-versie verschijnt op een later moment.

Final Fantasy: Record Keeper

Reacties (0)