Final Fantasy IX komt naar Android en iOS

04 januari 2016 1 Minuut 0 Reacties
final-fantasy-ix

Square Enix heeft aangekondigd dat de game Final Fantasy IX dit jaar naar Android als iOS toe komt. FFIX is één van de meest geliefde games in de serie. Het is echter nog niet bekend wanneer we deze role playing game precies kunnen verwachten.

Final Fantasy IX onderweg naar mobiele apparaten

De Japanse speluitgever Square Enix heeft laten weten dat de game Final Fantasy IX in 2016 wordt uitgebracht voor mobiele apparaten (en pc). Het is op moment van schrijven echter nog niet bekend wanneer we het spel precies kunnen verwachten. Ondertussen wachten de fans van de serie nog steeds op de heruitgave van Final Fantasy VII op Android. Ook deze Final Fantasy-titel zal trouw blijven aan het origineel, zo geeft Square Enix aan, maar wordt wel voorzien van enkele moderne elementen, zoals een autosave-functie en meer.

Het oogt een beetje vreemd dat Square Enix meteen van zeven naar negen springt en deel acht overslaat. De gedachte heerst nu echter dat deel acht helemaal niet naar mobiele apparaten komt, vanwege de release op Steam (op pc) twee jaar geleden. Maar het kan ook zomaar zijn dat Final Fantasy VIII later wordt uitgebracht, aangezien de uitgever zijn andere populaire serie, Dragon Quest, ook niet op chronologische volgorde heeft uitgebracht op Android en iOS. Wat Final Fantasy IX gaat kosten op die platformen, is niet bekendgemaakt.

Reacties (0)