Facebook Messenger verliest Stories-functie, deelt die nu met Facebook-app

14 november 2017 1 Minuut 0 Reacties
Facebook Stories

Facebook heeft laten weten dat Facebook Messenger wordt ontdaan van zijn Stories-functie en dat Facebook Direct ook zal verdwijnen. Beide functies binnen de app sloegen niet aan bij gebruikers, dus is het voor Facebook tijd dat het roer omgaat.

Facebook Messenger heeft geen eigen Stories-functie meer

Er gaan een aantal dingen veranderen in je Facebook-applicaties. Vanaf vandaag is het zo dat Facebook Stories beschikbaar is binnen Facebook Messenger en de reguliere app, omdat het sociale netwerk de functie heeft samengevoegd. Dat betekent dus dat Messenger Day verdwijnt. Hoewel de functionaliteit is samengevoegd tussen de diensten, is het nog wel zo dat je per app aparte filters kunt gebruiken. Dat is niet de enige verandering die plaatsvindt: de dienst Facebook Direct verdwijnt ook; alle privéberichten gaan via Messenger.

Maar er verdwijnen niet alleen dingen vandaag. Facebook introduceert ook Stories voor evenementen. Met deze functie is het voor een groep mensen mogelijk een verhaal te maken, na bijvoorbeeld een verjaardag. De admin kan de ingezonden content bekijken en beoordelen. Bovendien zijn er ook meer privacyopties, en kun je instellen wie de verhalen wel of niet mag bekijken. Stories op Facebook slaat nog niet echt aan bij het grote publiek, terwijl dezelfde functie binnen Instagram, ook van Facebook, ongekend populair is.

Reacties (0)