Facebook Messenger mogelijk weer geïntegreerd binnen Facebook-app

12 april 2019 1 Minuut 0 Reacties
Facebook Messenger

Facebook gaat mogelijk Facebook Messenger weer integreren binnen de normale Facebook-app, in ieder geval gedeeltelijk. Het bedrijf is op dit moment een test aan het houden waarbij beide apps weer in één en dezelfde app geïntegreerd worden.

Onderzoeker Jane Manchun Wong kwam erachter dat Facebook op dit moment een test aan het houden is omtrent de integratie van beide apps. Dit zou betekenen dat je straks gewoon de normale Facebook-app kunt openen en daar tevens direct Messenger in kunt gebruiken.

Facebook Messenger werd in 2011 gelanceerd als opzichzelfstaande app. In het begin kon je Messenger ook nog gebruiken binnen Facebook zelf. Vanaf 2014 was er een duidelijke scheiding tussen beide apps. Nu, vijf jaar later, komt het bedrijf mogelijk weer terug op deze beslissing. Volgens Jane Manchun Wong laat de test zien dat niet alle functies direct mee gaan verhuizen. Je kunt straks via de normale Facebook-app berichten ontvangen en versturen, maar dit geldt nog niet voor foto’s, video’s of voor telefoontjes.

Advertentie

Beide apps blijven voorlopig bestaan

Volgens Wong blijven beide apps voorlopig dan ook nog wel naast elkaar bestaan. Er blijft vraag naar een aparte Messenger-app die meer functies blijft aanbieden. Voor een snel berichtje kun je dus wel snel even de gewone Facebook-app openen. De knop in de huidige app blijft hetzelfde. Klik rechtsboven op het Messenger-icoontje. In plaats van dat de Messenger-app dan wordt geopend, krijg je in de toekomst hier direct binnen Facebook de mogelijkheid om snel een berichtje te versturen.

Reacties (0)