Facebook Messenger laat gebruikers berichten verwijderen

15 november 2018 1 Minuut 0 Reacties
Facebook Messenger

Facebook is begonnen met het uitrollen van de functie waarmee je berichten kunt verwijderen. De functie is nog niet voor iedereen beschikbaar. Gebruikers in de landen Bolivia, Colombia, Litouwen en Polen zijn nu eerst aan de beurt; in Nederland is de optie dus nog niet beschikbaar.

Berichten verwijderen in Facebook Messenger

Facebook is officieel begonnen met het uitrollen van de functie waarmee je je berichten binnen Facebook Messenger kunt verwijderen (ook wel de unsend-functie genoemd). Vooralsnog is de functie alleen beschikbaar in Bolivia, Colombia, Litouwen en Polen, maar Facebook belooft dat die ook snel wordt uitgerold in andere landen. Met unsend is het mogelijk een bericht binnen tien minuten na het versturen terug te halen, waardoor het goed mogelijk is dat degene aan de andere kant het bericht in kwestie niet gezien heeft.

Wel krijgen ontvangers een bericht te zien waarin staat dat dit bericht is verwijderd (net als binnen WhatsApp). Ook zal Facebook de verwijderde berichten voor korte tijd bewaren, zodat oplichters en mensen die je lastig vallen niet zomaar hun sporen kunnen wissen. Later kunnen gebruikers ook houdbaarheidsdata instellen voor berichten en gesprekken, waardoor ze automatisch worden verwijderd. Zo kun je je chatlijst automatisch opschonen en houd je het overzicht veel beter dan mogelijk nu het geval is.

Reacties (0)