Facebook splitst tijdlijn toch niet op in twee delen

02 maart 2018 1 Minuut 0 Reacties
instant-articles-facebook

Een tijd geleden was het een idee van Facebook: de tijdlijn in tweeën splitsen. Waarom? Om ervoor te zorgen dat mensen weer een duidelijk overzicht zouden krijgen in de verschillende soorten communicatie op het sociale netwerk. Zakelijke en persoonlijke berichten zouden los van elkaar weergegeven worden. Dat plan blijkt nu niet door te gaan.

Geen losse tijdlijn op Facebook

In een bericht op zijn perspagina laat Facebook weten dat er geen nieuwe tijdlijn komt. Er is lange tijd een proef uitgevoerd onder de noemer Expore Feed. Proeven wezen echter uit dat de functie niet heel populair was. Gebruikers waren niet heel erg tevreden over de berichten die ze te zien kregen en kwamen ook niet dichter bij hun sociale cirkel te staan.

Om die reden laat Facebook weten de boel anders in te zetten.

“We geloven dat de recente wijzigingen die we in de tijdlijn doorvoerden, die nadruk leggen op betekenisvolle sociale interacties, beter tegemoet komen aan de feedback die we van mensen gekregen hebben. Zo komen mensen dichter bij vrienden en familie te staan. De veranderingen houden vooral in dat er minder publieke content in het nieuwsoverzicht staat, waaronder berichten van bedrijven, merken en media.”

Hoewel het sociale netwerk dus een punt achter deze proef zet, is het vermoedelijk niet het einde van de experimenten. Facebook voert vaker proeven uit met nieuwe manieren om berichten aan gebruikers te tonen. Zo probeert het mensen actief aan zich te binden en nadruk te blijven leggen op de content die er echt toe doet: die van mensen onderling.

Advertentie

 

Reacties (0)