Facebook app voor de iPad vanaf nu te downloaden

10 oktober 2011 1 Minuut 0 Reacties
Facebook-iPad

Het heeft even moeten duren maar de officiële Facebook app voor de iPad is vanaf nu eindelijk eindelijk in de iOS App Store te vinden. Toch kan het even duren voordat je de applicatie in de App Store kunt vinden aangezien deze per regio uitgerold wordt (inmiddels te downloaden!). Facebook heeft er lang aan gewerkt wat je terugziet in het aantal functies, het gebruik van het grotere display en het design van de applicatie.

Zo is aan de linkerzijde van het scherm een navigatie menu te vinden met links naar de nieuws feed, foto’s, berichten, groepen en instellingen. Aan de rechterzijde vind je personen waarmee je kunt chatten. Ook kunnen Facebook games als Farmville middels de applicatie fullscreen gespeeld worden. Games van EA, Zynga en andere zullen extra features als Facebook Credits ondersteunen. Daarnaast is natuurlijk aan video is gedacht aangezien het met de app mogelijk is om via AirPlay video’s van Facebook middels een Apple TV apparaat of een ander iOS apparaat weer te geven. Ook worden HD video’s in de app ondersteunt.

Facebook app features

Enkele andere verbeteringen ten opzichte van de iPhone app van Facebook zijn een verbeterde navigatie tussen foto’s (als een echt album) met pinch-to-zoom functie, volledige weergave van foto’s in hogere resolutie, meer touch gebaren kunnen gebruikt worden voor navigatie, bookmarks voor mobiele apps van derden, een interactieve News Feed, en de toevoeging van een dropdown menu voor bijvoorbeeld het snel versturen van een bericht. Ook wordt het mogelijk om toegang te krijgen tot andere applicaties vanuit de Facebook applicatie. Wanneer iemand in jouw tijdlijn verwijst naar een applicatie kun je er op klikken om deze op te starten of te installeren.

Meer informatie over de Facebook applicatie vind je hier. Overigens heeft Facebook ook beloofd dat de Android versie niet lang meer op zich zal laten wachten.

Bron: Mashable

Reacties (0)