EyeForcer moet een tablet-nek voorkomen

09 juni 2016 1 Minuut 0 Reacties
EyeForcer

Een tablet-nek komt tegenwoordig steeds vaker voor onder kinderen. Reden genoeg voor Medical Wearable Solutions om met een oplossing op de markt te komen: de EyeForcer.

Kinderen zijn tegenwoordig in veel gevallen al op jonge leeftijd niet meer bij de tablet of de smartphone weg te slaan. Uit onderzoek is in de afgelopen tijd echter gebleken dat zij ook steeds vaker nekklachten krijgen. Reden genoeg voor Medical Wearable Solutions om een oplossing te bedenken voor dat probleem. Dat bracht het bedrijf op het idee van de EyeForcer.

Wat is de EyeForcer?

De EyeForcer is een soort bril die kinderen op kunnen zetten als ze aan de slag gaan met een tablet of smartphone. Voordat de bril gebruikt kan worden, moet eerst de bijbehorende app geïnstalleerd worden. Daar kunnen ouders aangeven hoevaak hun kinderen gewaarschuwd moeten worden voor hun slechte houding. Zodra de tablet vervolgens gebruikt wordt en de EyeForcer wordt gedragen, kunnen kinderen aan de slag. Mochten zij echter te vaak een melding krijgen voor hun houding, dan wordt de app automatisch afgesloten. Ook kunnen ouders een tijdsduur instellen van bijvoorbeeld een uur. Zodra die tijd voorbij is, wordt de app ook afgesloten.

Prijs en beschikbaarheid

Om de Eyeforcer daadwerkelijk op de markt te kunnen brengen, is Medical Wearable Solutions een Kickstarter-project begonnen. Op het moment van schrijven heeft het bedrijf ruim 16.000 dollar binnengeharkt. Het doel is 200.000 dollar. Mocht het doel binnen de komende 27 dagen bereikt worden, dan komt de bril op de markt. Om een steentje bij te dragen kun je alvast een EyeForcer bestellen. De prijs bedraagt dan 120 dollar en de wearable wordt hoogstwaarschijnlijk in november geleverd.

Reacties (0)