Epic Games lanceert nieuw spel via Fortnite-installatiebestand

14 november 2019 1 Minuut 0 Reacties
fortnite-installer-epic-games-app

Epic Games, de studio achter Fortnite, heeft een nieuw spel uitgebracht via het oude installatiebestand van het populaire spel. Dat bestand is inmiddels omgetoverd tot een eigen downloadwinkel, waar de uitgever zelf games in kan publiceren.

Fortnite-installatiebestand is nu een downloadwinkel

Onlangs heeft Epic Games besloten het Fortnite-installatiebestand om te dopen tot de Epic Games Store op Android. Daardoor is het mogelijk ook andere games en apps naar het Google-platform voor smartphones en tablets te brengen. Zo is nu Battle Breakers beschikbaar op zowel Android als iOS. Het is een kaartspel waarin je verschillende helden verzamelt. Je kunt de personages op die kaarten gebruiken in meer dan duizend kerkers en je voortgang wordt gesynchroniseerd tussen mobiele apparaten en de pc.

De reden dat Epic Games zijn eigen downloadwinkel op Android uitgebracht heeft, heeft te maken met het feit dat oprichter Tim Sweeney klaar is met andere downloadwinkels, waar platformhouders dertig procent van de omzet vragen. Sweeney zegt dat zo veel geld afstaan buitenproportioneel is als je kijkt naar wat je ervoor terugkrijgt. Met zijn eigen winkel hoeft de gamesmaker geen extra geld af te staan om toch iets uit te kunnen brengen op Android. De Epic Game Store is als een los apk-bestand te downloaden op je Android.

Battle Breakers

Reacties (0)