Eerste details goedkope HTC H7 tablet duiken op

21 mei 2015 1 Minuut 0 Reacties
HTC-Flyer

Eerder deze maand doken er al geruchten op over een betaalbare tablet van HTC maar dit model zou over een 8.9-inch scherm beschikken, net als de door HTC geproduceerde Google Nexus 9. Vandaag is er informatie over de HTC H7, een model met een formaat van 7-inch en magere specificaties, opgedoken.

Uit Indiase importdocumenten kunnen we opmaken dat HTC een 7-inch tablet met de naam HTC H7 in ontwikkeling heeft. Of dit de uiteindelijke naam gaat zijn is niet duidelijk maar de Taiwanese fabrikant heeft 7 exemplaren voor testdoeleinden naar India verzonden. Hoewel niet alle details uit de documenten te halen zijn kunnen we al wel zeggen dat het waarschijnlijk om een goedkope tablet gaat.

De HTC H7 zou, zo blijkt uit de begeleidende informatie, beschikken over een 7-inch display met een nog onbekende resolutie en draaien op een quadcore-processor met een kloksnelheid van 1.2GHz. Verder is de tablet voorzien van 1GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden. Ook is er een dualsim-versie van de tablet, waaruit we op kunnen maken dat er minimaal 3G op zal zitten. Het besturingssysteem is waarschijnlijk Android, en dan wellicht de nieuwste versie; Android 5.0 Lollipop.

Als laatste kunnen we uit de importdocumenten opmaken dat de tablet een waarde van 9569 roepies vertegenwoordigt, wat omgerekend 135 euro is. Inclusief belastingen zou dat in Nederland op iets minder dan 150 euro uitkomen. HTC heeft het bestaan van de tablet zelf nog niet bevestigd dus het is niet duidelijk wanneer dit model op de markt verschijnt. De kans is groot dat we over twee weken, tijdens Computex 2015, meer van de fabrikant te horen krijgen.

Advertentie

Bovenaan dit artikel zie je de HTC Flyer, de laatste 7-inch tablet van het bedrijf.

Reacties (0)