Gesponsord Mobile Gesponsord door T-Mobile

Een eerste blik op de iPhone 14 Pro (ADV)

05 augustus 2022 3 Minuten 0 Reacties
iPhone 14 Pro

De iPhone 14 Pro is op woensdag 7 september gelanceerd. Dit model heeft in plaats van de notch een punch-hole met een dynamisch eiland die meldingen weergeeft.

Apple heeft afgelopen woensdag 7 september onder andere de nieuwe iPhone serie aangekondigd. In deze serie zitten onder andere de iPhone 14 Pro, een toestel met een strak design, mooie upgrades en leuke nieuwe features. Wanneer je de telefoon van achteren bekijkt lijkt het erg veel op de iPhone 13 Pro. Dit komt omdat de grootste veranderingen in het scherm en de software zitten.

Hoe ziet de iPhone 14 Pro eruit?

De iPhone 14 Pro met 6,1-inch een stuk compacter dan de grotere iPhone 14 Pro Max. Deze is met 6,7-inch net wat moeilijker in je broekzak te doen. Het 6,1-inch Retina XDR scherm wordt goed beschermd door een Ceramic Shield. Dit zorgt ervoor dat er minder krassen op het scherm komen en dat het minder snel kapot gaat. Vanwege de titanium behuizing voelt de telefoon licht aan in je hand. Dit in combinatie met de glazen achterkant zorgt ervoor dat het toestel er ook nog eens erg strak uitziet. De iPhone 14 Pro is te koop in de kleuren zwart, zilver, goud en paars. Je kunt de iPhone 14 Pro met zakelijk abonnement aanschaffen om deze als werktelefoon te gebruiken. Dankzij de professionele en strakke uitstraling van het toestel is het hier een goede telefoon voor.

De nieuwste features

De iPhone ziet er niet alleen strak uit maar er zijn ook wat leuke nieuwe features aan toegevoegd. Een van deze toevoegingen is het Dynamische Eiland. De bekende notch heeft plaats moeten maken voor een punch-hole camera. Op het scherm is een capsulevormige display gekomen die het Dynamische Eiland wordt genoemd. Met dit Eiland kun je meldingen zien of updates bijhouden. Daarnaast heeft de telefoon een Always-on display gekregen waardoor je nog sneller op de hoogte bent van alles. Ook hebben de camera’s een flinke upgrade gekregen, de hoofdcamera heeft maar liefst 48 megapixels. Er zitten ook nog twee andere camera’s op de achterkant, een 12 MP ultragroothoek camera en een 12 MP telelens. Ook zit er een 12 MP selfiecamera op het toestel met Autofocus. Wanneer je graag video’s opneemt zijn de nieuwe iPhones ideaal omdat deze voorzien zijn van een Stabiliteits modus waardoor je beeld stabieler blijft.

Advertentie

Altijd veilig met Apple

Tijdens de keynote vertelde Apple ook nog over de nieuwe veiligheids toepassingen waar de iPhone 14 serie en de Apple Watches mee uitgerust zijn. Er is vertelt over de Emergency SOS functie waarmee je een verbinding kunt leggen met satellieten in geval van nood. Je kunt zo je locatie delen met de hulpdiensten en een aantal korte vragen beantwoorden zodat de hulpdiensten weten wat er aan de hand is. Ook zijn de nieuwste iPhones en Watches voorzien van Crashdetectie. Deze functie zorgt ervoor dat het toestel in de gaten heeft wanneer je in een ongeluk terecht bent gekomen. Het legt zelf contact met de hulpdiensten en geeft je locatie door. Helaas is deze feature nog even niet beschikbaar in Nederland, maar komt later.

Dit is een gesponsord artikel.

Reacties (0)