Edge-browser van Microsoft wordt voorzien van ad-blocker

31 maart 2016 1 Minuut 0 Reacties
Microsoft Edge

Tijdens Build 2016 heeft Microsoft bekendgemaakt dat de Edge-browser van het bedrijf wordt voorzien van een ingebouwde ad-blocker. Deze feature wordt toegevoegd aan de volgende versie van de nieuwe browser, samen met de extensies en nog een aantal andere features.

Ad-blocker voor Microsoft Edge

Microsoft Edge zal worden voorzien van een ad-blocker, maakt het bedrijf bekend tijdens Build 2016. De blocker wordt ingebouwd vanaf de volgende versie van de browser, die dan tevens de ondersteuning voor extensies zal krijgen. Ook zal er een geïntegreerde Bing-vertaler aankomen, evenals een lijst met eerder bezochte pagina’s die je onder de terugknop kunt vinden. Dat Edge native ondersteuning krijgt voor ad-blockers, maakt het een unieke browser – alleen de desktopbrowser van Opera heeft dezelfde functionaliteit tot op heden.

Of dit heel veel effect gaat hebben op het advertentielandschap (sommige websites blijven in de lucht vanwege advertentieinkomsten) op internet, is moeilijk te zeggen. De eerstkomende periode niet, omdat Edge nog maar door één procent van de internetters gebruikt wordt. Wellicht dat de Microsoft Edge-browser nog in populariteit zal toenemen wanneer meer bedrijven overstappen op Windows 10, die veelal gebruikmaken van de standaardbrowser die meegeleverd wordt. Wanneer de update precies verschijnt, is niet bekend.

Lees hier meer over de aankomende update van Windows 10.

Reacties (0)