Drie games met een isometrisch aanzicht voor op je tablet

04 december 2015 2 Minuten 0 Reacties
lara-croft-go

Deze week bekijken we drie games met een isometrisch aanzicht voor op je tablet. In dit gevallen zijn het drie puzzelspellen.

Lara Croft Go (2,99 euro)

Lara Croft Go lijkt in de verste verte niet op wat je van Lara Croft-games gewend bent. Meestal bevindt de archeologe zich in avonturen waar ze achterna gezeten wordt, mensen moet omleggen, bergen moet beklimmen en natuurlijk tombes moet onderzoeken. Hoewel je nog wel delen van dat soort typische gameplay zult aantreffen in Lara Croft Go, is het toch echt het turn-based-systeem dat de overhand neemt. Mocht je daar niet van houden, dan hoef je dit spel ook niet te downloaden. Fans van het genre doen daar echter wel goed aan.

Lara Croft GO

Monument Valley (2,99 euro, gratis)

Monument Valley is sinds deze week gratis op iOS. In het spel bestuur je Ida, de hoofdpersoon. Ida moet je door alle levels leiden. Een level speel je uit door bij een teleporthokje te komen. Onderweg kun je elementen bewegen, verschuiven of draaien. Dat is echter niet altijd even logisch. Net als bij de tekeningen van Escher zouden bepaalde dingen niet in het echt kunnen. Monument Valley werd met veel goede reviews ontvangen, maar velen vonden het spel nogal kort. De tien stukken (elk stuk bevat meerdere levels) konden binnen twee uur uitgespeeld worden.

Monument Valley

Hitman Go (4,99 euro)

Mocht je willen weten waar de ontwikkelaars van Lara Croft Go hun inspiratie vandaan hebben gehaald, kijk dan niet verder dan Hitman Go. Hitman Go is een game waarin je als huurmoordenaar de taak krijgt enkele doelwitten uit te schakelen, maar ook hier anders dan je gewend bent van de serie. De gameplay is gedestilleerd tot de kern, waarna er enkele turn-based-elementen aan zijn toegevoegd, om de game uitdagend te houden. Je kunt je nog steeds verkleden en verstoppen en hebt, zoals altijd, meerdere manieren om een puzzel te klaren.


Hitman Go

Ben je op zoek naar meer apps voor je Windows tablet, iPad of Android tablet? Neem dan ons uitgebreide app-archief door of lees onze tips voor tablets.

Reacties (0)