Drie apps die niet mogen ontbreken op je Android tablet #1

29 mei 2013 2 Minuten 4 Reacties
Android-apps-must-have

Met applicaties haal je natuurlijk pas het maximale uit je Android tablet en daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige apps die absoluut niet mogen ontbreken op jouw Android tablet.

Contacten+

Contacten+ is een app die de standaard contacten in Android vervangt. Met de Contacten+ app heb je alle informatie over jouw contacten bij elkaar. Deze Android app synchroniseert de contacten op jouw telefoon met die in jouw Google account(s), Facebook, Twitter, Linked en Foursquare. Zo heb je direct alle informatie die je nodig hebt over jouw contact.

Een handige functie, die volgens mij niet heel veel gebruikt wordt is dat je onderling gratis kunt smsen met gebruikers van de Contacten+ app. Maar daar hebben we tegenwoordig natuurlijk Whatsapp en Hangouts voor. De app ziet er erg goed uit en werkt ook heel fijn. Ik vind het zeker een aanrader. De app is gratis te downloaden in de Play Store.

Advertentie

TuneIn Radio

Met TuneIn Radio heb je de beschikking over radiostations over de hele wereld. Luister naar muziek, nieuws,  sport en comedy met jouw Android tablet. De app geeft je de mogelijkheid om te kiezen uit 70.000 live radio stations en 2 miljoen podcasts. Zo zit je nooit meer zonder muziek. Ideaal ook voor als je op vakantie bent en een Nederlandse zender wilt luisteren.

Als je al een TuneIn account hebt kun je deze gebruiken om in te loggen op de app. Zo heb je al jouw favoriete radiostations en direct paraat. Er is zowel een gratis als een pro (met opname-mogelijkheid) versie van TuneIn Radio die je kunt downloaden in de Play Store.

Flipboard

Flipboard is mijn favoriete app om op de hoogte te blijven van alles. De app creëert van het nieuws online een prachtig digitaal magazine waar je met je tablet doorheen kunt bladeren. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws, maar ook van al je sociale netwerken. Het werkt super simpel. Je installeert de app en vervolgens kies je een aantal interessante onderwerpen en that’s it! Flipboard doet de rest en maakt speciaal voor jou een magazine dat aansluit bij jouw interesses.

Met de komst van Flipboard 2.0 kun je in de huid kruipen van een uitgever van magazines. Al het interessante nieuws dat jij online tegenkomt kun je in een magazine plaatsen. Vervolgens kun je zo’n magazine ook eenvoudig delen met jouw publiek. Erg leuk!

Flipboard is een gratis app en mag zeker niet ontbreken op jouw tablet!

Welke apps gebruik jij?

Heb jij nog apps die echt niet mogen ontbreken op een Android tablet? Ik lees er graag over in de reacties, dan neem ik ze mee voor de volgende keer.

Reacties (4)