Google test gemakkelijker abonnement afsluiten in Google Play op Android TV

26 mei 2020 1 Minuut 0 Reacties
android-tv-shut

Tijdens Google I/O in 2019 liet Google een snellere manier zien van abonnementen afsluiten in Google Play op Android TV. Tot vandaag hadden we daar niets meer over gehoord, maar nu zit er schot in de zaak. De test met de nieuwe functie is namelijk eindelijk begonnen.

Test met abonnement afsluiten in Google Play

De redactie van Android Police heeft een nieuwe ondersteuningspagina ontdekt hiervoor op de website van Google. Op die pagina wordt de functionaliteit beschreven. Google heeft inmiddels ook bevestigd hieraan te werken. De functie brengt straks twee nieuwe opties naar Google Play, de downloadwinkel van Android: Free trial & install of Subscribe & install (uitproberen & installeren of abonneren & installeren). Als je dan op de knop drukt, word je automatisch aangemeld met je Gmail-adres (al zul je soms je account nog moeten bevestigen).

Het beheren of annuleren van je abonnementen kan helaas niet op Android TV: dat moet nog steeds op je smartphone of computer gedaan worden. Momenteel zijn er nog geen apps en diensten die de nieuwe functies ondersteunen. Google laat weten dat het gaat om een kleine proef met een handjevol apps en dat meer apps in de toekomst toegevoegd worden. Het is nu nog niet duidelijk wanneer deze opties naar Google Play op Android TV komen. Desondanks is het fijn om te zien dat Google het abonneren zodoende gemakkelijker wil maken.

Reacties (0)