Drie apps die niet mogen ontbreken op je Android tablet #9

24 juli 2013 2 Minuten 1 Reacties
Android-apps-must-have

Met applicaties haal je natuurlijk pas het maximale uit je Android tablet en daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige apps die absoluut niet mogen ontbreken op jouw Android tablet.

Allerhande 

Geen idee wat je moet koken vanavond? Voor jouw Android tablet zijn er natuurlijk genoeg apps te downloaden boordevol recepten, maar één van de mooiste app vind ik toch de Allerhande van de Albert Heijn. Misschien ken je het tijdschrift wel uit de supermarkt, maar deze is ook beschikbaar in app-vorm. Dus niet alleen recepten, maar ook andere leuke content rondom het thema koken.

Het is wel jammer dat je met de huidige versie alleen de meest recente Allerhande kunt bekijken. Met de iPad app kun je ook oude edities doorbladeren. Maar ik ga er even vanuit dat dit na een update met Android ook mogelijk moet zijn. Zoals je gewend bent van de Allerhande is deze app gratis verkrijgbaar in de Play Store.

Kranten en tijdschriften NL

Met deze applicatie heb je bijna alle dagbladen van Nederland op je tablet. Je hebt toegang tot meer dan 140 kranten. Hoe vaker je de app gebruikt, des te relevanter worden de kranten die de app aan jou toont. De app rangschikt namelijk automatisch de kranten die je het meest leest. Je deelt de nieuwsberichten na het lezen heel eenvoudig vanuit de app. Wil je op de hoogte blijven van het laatste Nederlandse nieuws? Dan is dit een app die niet op jouw tablet mag ontbreken.

Kranten en tijdschriften NL is gratis te downloaden in de Play Store.

SeriesGuide

Met SeriesGuide kun je bijhouden welke TV-shows je bekeken hebt en welke je nog moet zien. Zo weet je altijd waar je gebleven bent en wat er binnenkort beschikbaar is. Met de app kun je direct inchecken in Trakt.tv of GetGlue om afleveringen met jouw vrienden te delen. Zo kun je eenvoudig jouw vrienden erop wijzen dat het nieuwe seizoen van Suits begonnen is bijvoorbeeld. Rachel Zane was alweer te lang van de buis.

SeriesGuide is er zowel in een gratis als in een betaalde versie. Uiteraard verkrijgbaar in de Play Store. Het verschil tussen de gratis en de betaalde versie zit hem voornamelijk in de notificaties. Niet heel spannend, maar wel goed om de ontwikkelaar van deze app financieel te ondersteunen.

Welke apps gebruik jij?

Heb jij nog apps die je dagelijks gebruikt en écht niet mogen ontbreken op een Android tablet? Ik lees er graag over in de reacties, dan neem ik ze mee voor de volgende keer.

Reacties (1)