Download iOS 13 niet als je Fortnite of PUBG speelt

23 september 2019 1 Minuut 0 Reacties
fortnite-android

Speel je nog wel eens potjes Fortnite of PUBG Mobile op je iPhone? Download iOS 13 dan voorlopig even niet. Uitgever Epic Games raadt in elk geval aan te wachten totdat iOS 13.1 uitgebracht wordt, aangezien er met die versie geen problemen zijn.

Fortnite en PUBG slecht speelbaar op iOS 13

Games als Fortnite en PUBG Mobile, samen met een handvol andere titels, zijn momenteel slecht speelbaar op iPhones met iOS 13 aan boord. Beide games leunen op meerdere touchscreen inputs tegelijkertijd (sommige spelers gebruiken drie of vier vingers tijdens het spelen). Met iOS 13 introduceert Apple een nieuwe optie in de vorm van tekstbewerking. De benodigde balk komt naar boven wanneer iemand drie vingers tegelijkertijd op het scherm drukt. En in games kan dat dus voor problemen zorgen, helemaal in snelle actiespellen.

Epic Games, de uitgever van Fortnite, is op de hoogte van het probleem en zegt dat het verholpen wordt wanneer Apple iOS 13.1 uitbrengt. Ontwikkelaar Tencent Games, van PUBG, weet hier ook van en raadt spelers aan voorlopig iOS 13 niet te downloaden en te installeren. Ook laat de developer weten dat iOS 13.1 hier uitkomst biedt. Apple zou het probleem hebben opgelost door de gesture alleen het tekstbewerkingsvenster op te laten komen wanneer mensen daadwerkelijk iets aan het typen zijn.

Reacties (0)