Doodle Adventures nu verkrijgbaar voor Android

31 maart 2015 2 Minuten 0 Reacties
doodle-adventures

In de game Doodle Adventures bestuur je het hoofdpersonage niet zelf, maar beïnvloed je zijn omgeving om hem op zijn reis te helpen. De game doet ons erg denken aan de Mario vs Donkey-serie op de Nintendo DS.

In Doodle Adventures beïnvloed je de omgeving

In de game Doodle Adventures krijgen de spelers de opdracht om het Doodle Kingdom in oude glorie te herstellen. Dat doe je echter niet op een traditionele wijze, aangezien je niet in de huid kruipt van de held van het verhaal. Want jij bent die held, aangezien jij het personage in de game helpt op zijn reis, door zijn omgeving te beïnvloeden. Wanneer een level begint, krijg je een aantal tools tot je beschikking waarmee je het level kunt manipuleren, om Dudol, zoals dat ventje heet, op weg te helpen.

Het concept doet ons erg denken aan de moderne Mario vs Donkey-reeks op de Nintendo DS en de Nintendo 3DS. Mario vs. Donkey Kong is een serie die begon met een andere angel dan al zijn opvolgers daarna. De gameplay was eerst gericht op platforming en spelers kregen de taak Mario zo snel mogelijk langs een aantal punten te navigeren, door direct de controle over hem te geven. In alle delen daarna werd Mario vervangen door een aantal verschillende robots, die je indirect bestuurt door het level te beïnvloeden.

De verschillende levelonderdelen sleep je door het leven heen en de enige manier om erachter te komen wat er precies gebeurt, is om het uit te proberen. Wellicht zijn eerste levels lekker gemakkelijk, maar later kun je er gevoegelijk van uitgaan dat je eerst een paar keer moet falen voordat het lukt. Je dient daarbij ook nog rekening te houden met Dudols energiebalk. Doodle Adventures heeft 51 levels, is gratis te downloaden en het beste te spelen op een Android-tablet. Let wel op: er zijn in-app-aankopen aanwezig, maar die zijn optioneel.

Doodle Adventures

Reacties (0)