Ys VIII: Lacrimosa of Dana komt naar Android en iOS

18 april 2019 1 Minuut 0 Reacties
ys-viii

De role playing game Ys VIII: Lacrimosa of Dana zal ook worden uitgebracht voor Android en iOS, maar wanneer is nog niet bekend. Deze game wordt gezien als één van de betere role playing games waar actie en combat centraal staan, naast het uitgebreide verhaal.

Ys VIII: Lacrimosa of Dana naar mobiele apparaten

De Japanse uitgever Falcom heeft in een Japans persbericht laten weten dat de game Ys VIII: Lacrimosa of Dana ook naar Android en iOS zal komen. Helaas heeft de uitgever niet bekendgemaakt wanneer dit precies zal gaan gebeuren. Het spel verscheen eerder al onder meer voor PlayStation Vita en de Nintendo Switch, dus het draagbare karakter voor deze role playing game (rpg) is het spel niet vreemd. Toen het spel voor Nintendo Switch werd uitgebracht, hebben we er het volgende over gezegd in ons gamereviewsoverzicht (zomer 2018):

Het is de ontwikkelaar gelukt bijna alles over te brengen van de PlayStation 4-release: de snelle combat, memorabele personages en de unieke wereld zijn allemaal present. Echter, op grafisch vlak is er toch wat ingeleverd. Zo is de framerate niet even hoog als op de PS4, maar dat kun je eigenlijk ook niet verwachten. Dat neemt niet weg dat Ys VIII: Lacrimosa of Dana onspeelbaar is op de Switch, integendeel. Doordat je nu letterlijk overal kunt spelen, thuis en onderweg, kun je blijven doorgaan — omdat het ook iets is wat je wil doen.

Het enige dat de uitgever met deze release zou kunnen verpesten is de besturing. Omdat Ys VIII een actie-rpg is, en combat dus centraal staat, is het belangrijk dat het vechten goed gaat. Laten we dus hopen dat het spel bluetoothcontrollers zal gaan ondersteunen.

Voor het meest recente gameoverzicht, van het voorjaar van 2019, kun je hier klikken.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)