Met Steam Link Anywhere speel je je pc-spellen op je Android

15 maart 2019 1 Minuut 0 Reacties
steam-link-anywhere

Steam heeft een applicatie uitgebracht waarmee je nu je pc-spellen op een Android-apparaat kunt spelen: Steam Link Anywhere. Je kunt de spellen streamen naar een smartphone, tablet, televisie of settopbox -- mits het maar een Android-apparaat is.

Download Steam Link Anywhere

Valve heeft Steam Link Anywhere aangekondigd. Met deze app is het mogelijk je pc-spellen overal te spelen, dus ook buiten je eigen netwerk om. De al bestaande Steam Link-app is van een update voorzien, waardoor je geen nieuwe app hoeft te downloaden wanneer je de oude al hebt. Wel moet je natuurlijk aan een aantal voorwaarden voldoen, want anders zal de connectie niet werken.

  • Update Steam op je pc naar de nieuwste versie na 13 maart (gaat om een bèta-versie)
  • Ga naar computerinstellingen van Steam Link en selecteert ‘other computer’
  • Volg vervolgens de instructies op het scherm voor de koppeling

De dienst is momenteel nog in bèta, dus houd er rekening mee dat het één en ander kan misgaan tijdens het spelen. Je pc dient toegang te hebben tot hoge uploadsnelheden, terwijl je smart device een relatief hoge downloadsnelheid nodig heeft. Momenteel werkt de app ook alleen nog op Android (en de Raspberry Pi en de overleden Steam Box) en nog niet op iOS. Ook moeten we nog afwachten of Steam Link Anywhere straks ook andere pc’s en laptops ondersteunt, om echt overal onze pc-spellen te kunnen spelen.

Steam Link Anywhere


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)